miercuri, 3 februarie 2016

Manifestație de Solidaritate cu Familiile din Norvegia



Declarația  Mitingului de Solidaritate pentru familiile din Norvegia
Bran, jud. Brașov, 14 februarie 2016

Noi, Centrul Educațional ”Mereu Copii” – Bran, ne alăturăm familiilor din Norvegia ai căror copii au fost luați în mod abuziv și dorim să afirmăm public mesajul de solidaritate.  Considerăm că modul de procedură folosit de instituțiile cu rol de protecție a copilului din Norvegia sunt o amenințare la adresa familiei, și prin acest demers dorim să reafirmăm valoarea și rolul familiei ca inimă a societății . Locul copiilor este în familie, singura autoritate cu responsabilități în pregătirea acestora pentru viață.
Deși cazul Familiei Bodnariu a fost intens mediatizat în ultima perioadă de majoritatea canalelor de informare în masă , amintim pe scurt câteva detalii . În data de 16 Noiembrie 2015 , cei cinci copii ai lui Marius și Ruth Bodnariu au fost luați din familie în mod abuziv de către serviciile de protecție a copilului , fără cercetări preliminare și fără justificare. Nu există evidența vreunui abuz fizic sau psihic și nici vreun indicator al existenței vreunui pericol iminent privind siguranța copiilor. În aceeași situație se află și alte zeci de familii care au suferit drame similare în ultimii ani. Familiile aflate în această țară trăiesc sub imperiul temerii că oricând pot fi victime ale acestui sistem de așa-zisă ocrotire a interesului superior al copilului – un interes aflat deasupra familiei și chiar a copilului însuși, interes ce poate fi apărat doar de instituții superioare special create în acest scop.
Această situație, văzută în ansamblul ei, ne-a fost confirmată de un cadru didactic ce lucrează în sistemul de învățământ public norvegian și ne-a mobilizat la acțiune. Principiul potrivit căruia copilul are un interes superior familiei este diseminat pe scară largă și ne amenință chiar proprii copii. Dorim să întărim rolul și responsabilitatea încredințată familiei naturale , pentru educarea creșterea și împlinirea nevoilor sufletești ale copiilor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu